Data: 2001-10-28 07:27:18
Temat: Re: Czy macie slabosc do...
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, October 27, 2001 10:48 PM
Subject: Re: Czy macie slabosc do...
> Przecier pomidorowy uwielbiam od dziecinstwa jako znany w rodzinie
> pomidorowy nalogowiec. Przecier sluzy mi do wyjadania lyzka z puszki.
> Zwasze mam pod reka kilka puszek. Innych zastosowan kulinarnych ma on
> niewiele, tylko jako namiastka pomidorow w chwilach krytycznych.
>
> Wladyslaw
Ja cie rozumiem Wladyslawie - ja tez pozna jesienia ze smutkiem jak
Michnikowski spiewam "adios pomidory" ;-) W domu robimy sok pomidorowy na
zime - bo ja go uwielbiam z odrobinka pieprzu i tabasco i przecier
oczywiscie - z tych najlepszych poznoletnich pomidorow "bycze serca" -
gesty, ciemnoczerowny (ale nie taki,jak koncentrat w puszkach - o
konsystencji sosu). I jak mnie zima najdzie chetka na dobry sos pomidorowy
do spaghetti to siegam wlasnie po przecier - bo pomidory z supermarketu nie
nadaja sie do niczego a z puszki nie lubie, bo smakuje puszka.
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|