Data: 2001-11-16 15:23:42
Temat: Re: Czym zastąpić sodę oczyszczoną?
Od: "Bernadetta Madoń" <M...@r...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9t2cdo$a8u$1@news.lublin.pl...
> Twoje obawy sa naprawde nieuzasadnione, uwierz mi :)
> Tego octu absolutnie nie wyczujesz potem w ciescie, jezeli natomiast
> zwiekszysz dawke proszku do pieczenia, to juz da sie wyczuc.
W tym sek, ze ja octu niestety nie mam "na stanie", a dla tych kilku lyzek
do ciasta nie chce mi sie calej butli kupowac.
Proszku w ciescie, ktore upieklam, nie wyczuwam, nie mam tez zgagi ani ja
ani maz (zobaczymy, co powiedza koledzy meza, bo wzial dzis solidna porcje
ze soba do pracy).
Sprawa sody nie daje mi nadal spokoju, a po przeczytaniu postu Magdaleny
Basset w watku "Nie dziekuje za przepis...itd." z 15-tego listopada dochodze
do wniosku, ze jednak bede sie trzymac oryginalnych "recept" :-). Co tam,
najwyzej sama nie bede jesc. Moze to i lepiej :-))))
Pozdrowienia
Bernadetta
|