Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Liliana Cichocka" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czyżby Irek pojecia o meksykanskiej kuchni nie mial?
Date: Mon, 29 Apr 2002 07:49:14 +0200
Organization: SPELUNA
Lines: 47
Message-ID: <aaimpr$plf$1@news.tpi.pl>
References: <aa4rmv$397$1@news.tpi.pl> <aa5sa5$glt$05$1@news.t-online.com>
<aagjj8$bb8$1@news.tpi.pl> <aagsvc$tnk$03$1@news.t-online.com>
<3...@n...west.cox.net>
Reply-To: "Liliana Cichocka" <m...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: pa66.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1020059260 26287 213.76.32.66 (29 Apr 2002 05:47:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 29 Apr 2002 05:47:40 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:106063
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Art Plazewski." <"Art[G"@icbleu.org napisał w
wiadomości news:3ccc0acd.1240791@news.west.cox.net...
> "Irek Zablocki" <i...@w...de> wrote:
>
>
> >> Taco extra pachnie i wogle, ale to chilli to jakie? dziwne.
Do
> >> czego by go za?yc.
> >> pozdr.Alex
> >>
> >To szybko. Wiecej juz nie pomoge, do do El Paso mam dalej niz
do Essen. Ale
> >Art der Dicke bedzie wiedzial. Podaj skladniki na liste a
pewnie i
> >meksykoluby sie zglosza. Nastepna dostawa w polowie maja.
> >
> >Irek
> >
> Chili powder ( bo suponuje ze o nim to mowa) mozesz zazyc do
> wszystkiego...:
> salatek ,jajecznicy,wolowiny,ptastwa domowego,kielbas
przeroznych a
> smakowitych,zupek (tylko sie nie przejezycz he he he) makaronow
i
> sosow z nim zwiazanych ,marynat przed grillem a glownie do
fasoli....
> Art der Dicke ;-))))
> Art(Gruby).
> Abyssus abyssum invocat.
No to gupia sprawa, bo posypałem bez większej ostrożności,
polędwice,
nie powiem poczerwieniało pięknie ale języczność raczej blada
-( . Nie dość, że nie ostre to mało aromatyczne. Może trzeba coś
dodać ?
Krauterhexe
Chilli - Powder
Mexican Style
Gewurzzubereitung
Zutaten: chillipfeffer, kummel, oregano, knoblauch, salz
Z mojej skromnej wiedzy wynika, że poinno kopać a tu nic.
pozdr.Alex
|