Data: 2006-11-10 09:48:04
Temat: Re: DO PANI HANI
Od: "Multisenior" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hania " <v...@g...pl> wrote in message
news:ej1h00$2g4$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>> Krótko o przygotowywaniu mięsa do obróbki termicznej:
>>
>> Z archiwów:
>> "Peklowanie to konserwacja mięsa poprzez solenie,
>
> wspaniale o jedzonku piszesz :)
>
> hania
Trochę naumiałem się przez lata... Piszę z głowy, ale mam sporą
bibliotekę.
A jest interes do zrobienia dla tych, którzy mają sklepy z sprzętem
kuchennym - w czeskiej firmie Porkert http://www.porkert.cz jest sporo
sprzętu, który warto byłoby mieć w sprzedaży u nas, a znalazłem tylko jeden
sklep z maszynkami do mielenia mięsa.
Pozostałego nie oferowali.
Jest tam ciekawe rozwiązanie do małych kuchni - napęd korbowy do
maszynki z imadłem do stołu i kilka przystawek do agregowania - w zależności
od zapotrzebowania...
http://www.porkert.cz/vyrobky/js110.htm
|