Data: 2007-09-25 23:51:54
Temat: Re: DRUGIE SNIADANIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> wrote in message
news:46f99809.5157145@news.tpi.pl...
> On Tue, 25 Sep 2007 11:50:16 +0200, "Panslavista"
> <p...@p...onet.pl> wrote:
>
> >Dwa patisony faszerowane mięsem i ryżem w sosie patisonowym.
> >
> >Pychotka.
>
> Ale to chyba z tych wiekszych patisonow - bo czyms takim jak
> marynowane to chyba nie idzie sie najesc?
Małe - około 10cm średnicy (gdy skórki nie trzeba obierać - jest jeszcze
miękka) - ścinasz poziomo nieco wyżej niż w połowie - łyżeczką wybierasz
część miękiszu - będzie na sos, do dolnej częsci nakładasz farsz,
przykrywasz górną i układasz w rondlu z dnem polanym olejem i podlewając
bulionem. Wyłyżeczkowany miękisz siekasz, dusisz z przyprawami, robiąc z
niego sos - może być ze śmietaną.
|