Data: 2005-12-15 20:09:35
Temat: Re: Dajecie masło do uszkowego ciasta?
Od: "Maria" <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "OLUSIA" <o...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dnrgg8$qol$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Widziałam gdzieś taki przepis z masłem, może wówczas to ciasto jest
bardziej
> elastyczne?
> Przepis przepisem, a co w praktyce?
> OLUSIA
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
Kiedyś w programie kucharz Kuroń mówił, że dobrze jest dodawać masło do
ciasta pierogowego to jest ładniejszy kolor . Wypróbowałam dając masło do
ciepłej wody, by rozpuścić.
Bo ciasto pierogowe zagniata się ciepłą wodą, a makoronowe zimną.
|