Data: 2005-12-29 08:43:24
Temat: Re: Dałem za dużo pieprzu! co teraz?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzesiex" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:doh6rn$i7q$2@inews.gazeta.pl...
> Jak w temacie, dałem za dużo pieprzu do rosołu wiem że sól można troszke
> zneutralizować wrzucając surowego ziemniaka ale czy jest jakiś sposób na
> pieprz??
Nie wiem czy to działa przy pieprzu, ja tak zrobiłem przy papryce, ale coś
mi świta w głowie, że dla pieprzu też się sprawdzi (na przyszłość):
ochłodzić, i zebrać tłuszcz z wierzchu; substancje które powodują
"pikantność" rozpuszczają się w tłuszczach.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|