Data: 2006-01-29 16:59:27
Temat: Re: Dieta czy basen?
Od: "Tami " <b...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dlaczego nie smażone? Z tym smażeniem chodzi chyba tylko o tłuszcz - ale
> jeśli ktoś nie używa tłuszczu do smażenia, to niby dlaczego miałby nie
> smażyć? Gotowany kurczak jest bez smaku.
Chodziło mi o smażenie na tłuszczu oczywiście. A gotowany kurczak nie musi
być bez smaku: pierś z kurczaka kroisz w kostkę, trochę soli, pieprz, papryka
ostra, przyprawa chińska, majeanek. To wrzucasz razem z niewielka ilością
wody na patelnię i smażysz/gotujesz. Kiedy woda wyparuje potrzymaj jeszcze
chwilkę żeby się zrumieniło. Pychota. I w ogóle nie czuć, że jest to
kurczak "smażony" na wodzie :-)
Pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|