Data: 2002-03-15 17:52:01
Temat: Re: Dieta optymalna
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jangr" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:01c1cc16$7f2d3320$19030ed4@pksec.apollo.aci.com
.pl...
.
> W zasadzie polega to na utrzymywaniu w spożywanych wszystkich pokarmach
> proporcji wagowych trzech najważniejszych składników:
> białek / tłuszczy / węglowodanów
> jak: 1 / 2,5 - 3,5 / 0,4
> z tym, że ilość białek
WĘGLOWODANÓW
powinna wynosić ok. 0,8 g/ kg należnej wagi ciała,
> tłuszcze bez ograniczeń (z zastrzeżeniem, że powinny być to: smalec,
masło,
> ostatecznie czasem oliwa z oliwek),
Kolejność: żółtko, masło, śmietana, słonina (boczek).
Smalec mało wskazany.
> ilość węglowodanów
BIAŁEK
powinna być zawarta w granicach 50 - 70 g. na dobę u
> zaawansowanego
U POCZĄTKUJĄCEGO !!!!!!!
; początkujący
ZAAWANSOWANY
o wiele mniej (50%); wszystkie produkty
> obfitujące w węglowodany należy bilansować.
Białka też.
Pozdrawiam
Leszek
|