Data: 2006-12-08 12:14:25
Temat: Re: "Diety oczyszczające - czysty mit?"
Od: "Olek" <o...@p...onet.eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> wrote in message
news:el94st$b0a$1@inews.gazeta.pl...
> Olek pisze:
>
>> Jeśli można wiedzieć, to ile to lat? 16? A w jakiej wersji? Czy jesz
>> jajka, śmietanę masło itp?
>
> Dokladnie 14 i pol. Wersja laktowege, czyli bez jajek, za to z mlekiem i
> jego przetworami. Masla zuzywamy we dwoje 200 g na okolo poltora tygodnia,
> slodkiej smietanki 18% uzywam do goracej czekolady (zima praktycznie
> codziennie), 30% i 36% zazwyczaj latem do deserow, kwasna od przypadku do
> przypadku. Sporo zoltych serow - ca 800 g na tydzien na dwie glowy, sporo
> twarozkow - praktycznie codziennie 150 g, 1-2 butelki mleka tygodniowo.
> Latem jogurty i kefiry, nawet 2-3 litry na tydzien na glowe. To chyba
> wszystkie produkty odzwierzece, jakie jadam. Praktycznie nie choruje
> (srednio raz na poltora roku mam jakies powazniejsze przeziebienie, z
> powodu ktorego dzien czy dwa spedzam w lozku), lekarza widuje raz na 4
> lata, w zimie chadzam bez czapki i szalika (a chadzam sporo), zeszla
> przechodzilem praktycznie cala w rozpietej kurtce. Jadam dwa posilki
> dziennie - sniadanie oraz obiadokolacje. Nie jestem uzalezniony od
> slodyczy, cukier mam w normie (i to nie w "optymalnej", tylko tej
> normalnej - 89 mg/dl), frakcje cholesterolowe rowniez, morfologia krwi
> wzorcowa. BMI 20,7 (troche nad tym pracowalem przez ostatnie kilka lat, od
> dziecka bylem bardzo szczuply).
Dzięki Cooler za informacje na temat Twojej diety. Byłem pewny, że jajka są
w Twoim jadłospisie i to własnie im zawdzięczasz dobre zdrowie. Czy masz
jakieś powody aby ich nie jeść? Nie lubisz? Uważasz, że niezdrowe? Czy
kierują Tobą jakieś zasady?.
Wyniki masz rzeczywiscie imponujace wziąwszy pod uwagę tak długi okres wege.
Czym kompensujesz białko odzwierzące poza serem?
Muszę Ci powiedzieć, że nie wyobrażam sobie śniadania bez jajecznicy,
złożonej głównie z żółtek z boczkiem wędzonym (z polskiej masarni) smażonych
z jarzynami i pieczarkami do których dochodzi czuszka (mała czerwona
papryczka). Tak już jem od bodajże sześciu lat.
Jak to się stało, że zostałeś laktowege? Zawsze wydawało mi się, że zostanie
wegetarianinem, wymaga wielkiej motywacji i dużo silnej woli, aby wyrzec się
czegoś co sprawia tak wiele przyjemności?...
Pozdrawiam, Olek K
|