« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-23 19:48:13
Temat: Dla " Parówkowiczów"Jestem po kolacji - pochwalę się przepisem na parówki w sosie słodko -
kwaśnym
1kg. parówki cienkie w foli
ketchup pikantny Hellmann's
papryka czerwona, żółta, zielona
Parówki obieram z foli, kroję na cienkie plasterki - podsmażam na margarynie
w patelni
Paprykę kroję w kostkę ( nie za drobno) wkładam do drugiej patelni i duszę
dolewając troszku wody - jak zmieknie dolewam ketchup, łyżeczka cukru ,
szczypta pieprzu do smaku - dodaje podsmażone parówki , mięszam i duszę z 5
min. razem.
Konsystencja gęstej zupy.
Podawać ze świeżymi bułkami ( ja kupuję zawsze do tej potrawy bułki z
serem )
Smacznego :)))
Prośba :
Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
Pozdrawiam Syl.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-24 01:34:29
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"Sylvia. wrote:
> Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
===
W moim przepisie nie ma margaryny, nie ma gotowanej papryki i nie ma
duszęnia.
Nie ma też parówek. Więc go nie zapodam.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 08:24:23
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ct1jd8$b5e$1@inews.gazeta.pl...
> Sylvia. wrote:
>
>> Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
> ===
> W moim przepisie nie ma margaryny, nie ma gotowanej papryki i nie ma
> duszęnia.
> Nie ma też parówek. Więc go nie zapodam.
>
> waldek
> ===
>
Cóż - Dzięki za szczere chęci :)
Syl.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 10:15:28
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"dobre :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 12:46:39
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"
Użytkownik "Sylvia." <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ct0v2s$62a$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jestem po kolacji - pochwalę się przepisem na parówki w sosie słodko -
> kwaśnym
>
> 1kg. parówki cienkie w foli
> ketchup pikantny Hellmann's
> papryka czerwona, żółta, zielona
>
> Parówki obieram z foli, kroję na cienkie plasterki - podsmażam na
margarynie
> w patelni
> Paprykę kroję w kostkę ( nie za drobno) wkładam do drugiej patelni i duszę
> dolewając troszku wody - jak zmieknie dolewam ketchup, łyżeczka cukru ,
> szczypta pieprzu do smaku - dodaje podsmażone parówki , mięszam i duszę z
5
> min. razem.
> Konsystencja gęstej zupy.
> Podawać ze świeżymi bułkami ( ja kupuję zawsze do tej potrawy bułki z
> serem )
> Smacznego :)))
>
> Prośba :
> Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
>
> Pozdrawiam Syl.
Witam !!!
Fajny przepis. Mam pytanie ile tego ketchupu trzeba dać i czy może być
ketchup łagodny, jak ktoś nie lubi ostrego???
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 12:56:45
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"Ja robię parówki tak:
Podsmażam cebulke pokrojoną w kostkę,
dodaje pokrojone w plasterki parówki,
jak sie podsmażą, dodaje groszek konserwowy,
dodaję puszke koncentratu pomidorowego, mieszam, przykrywam żeby chwilę sie
przesmażyło
i jem z bułką z masełkiem ziołowym.
Pyszne
Edyta
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ct1jd8$b5e$1@inews.gazeta.pl...
> Sylvia. wrote:
>
> > Jeżeli ktoś z Was ma smaczny przepis na parówki - Proszę zapodać :))))
> ===
> W moim przepisie nie ma margaryny, nie ma gotowanej papryki i nie ma
> duszęnia.
> Nie ma też parówek. Więc go nie zapodam.
>
> waldek
> ===
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 14:42:07
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"
>
> Witam !!!
> Fajny przepis. Mam pytanie ile tego ketchupu trzeba dać i czy może być
> ketchup łagodny, jak ktoś nie lubi ostrego???
> Pozdrawiam
>
Kupuję ketchup Hellman's - pikantny
Chociaż on wcale nie wydaje mi sie pikantny, znam lepsze np. Międzychód.
Co do ilości ja daję 3/4 pojemnika , mżesz dać mniej lub połączyć z
koncentratem - do smaku. Uważam że spokojnie możesz go użyć - pikantnego.
Jest on także w wersji łagodnej , w plastikowym czerwonym pojemniku 450g.
kosztuje 4zł19 gr.
Z innym ketchupem nigdy nie robiłam więc co do smaku nie wypowiem się , nie
mam porównania. :)
Pozdrawiam Syl.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 14:42:58
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów"
Użytkownik "Edyta Szajnóg" <e...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:ct2qqh$2e1d$1@news2.ipartners.pl...
> Ja robię parówki tak:
> Podsmażam cebulke pokrojoną w kostkę,
> dodaje pokrojone w plasterki parówki,
> jak sie podsmażą, dodaje groszek konserwowy,
> dodaję puszke koncentratu pomidorowego, mieszam, przykrywam żeby chwilę
> sie
> przesmażyło
> i jem z bułką z masełkiem ziołowym.
> Pyszne
>
> Edyta
Dziękuję :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 18:29:38
Temat: Re: Dla " Parówkowiczów">
> >
> > Witam !!!
> > Fajny przepis. Mam pytanie ile tego ketchupu trzeba dać i czy może być
> > ketchup łagodny, jak ktoś nie lubi ostrego???
> > Pozdrawiam
> >
> Kupuję ketchup Hellman's - pikantny
> Chociaż on wcale nie wydaje mi sie pikantny, znam lepsze np. Międzychód.
> Co do ilości ja daję 3/4 pojemnika , mżesz dać mniej lub połączyć z
> koncentratem - do smaku. Uważam że spokojnie możesz go użyć - pikantnego.
> Jest on także w wersji łagodnej , w plastikowym czerwonym pojemniku 450g.
> kosztuje 4zł19 gr.
> Z innym ketchupem nigdy nie robiłam więc co do smaku nie wypowiem się , nie
> mam porównania. :)
> Pozdrawiam Syl.
Wy sobie tą chemią żołądki zniszczycie, tona ketchupu, tona parówek z 1%
ilością mięsa, tylko papryki żal :(
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |