Data: 2012-10-10 12:20:01
Temat: Re: Dlaczego kopytka wychodzą mi szare?
Od: gosmo <t...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 10.10.2012 o 07:52 tomjas <t...@w...onet.pl> pisze:
> Witam.
> No właśnie - dlaczego kopytka wychodzą mi szare, a nie takie ładne
> jasne, żółte jak w sklepach? Ziemniaki, jajko, mąka. Co tu trzeba
> zmienić/dodać?
Kolor zapewne zależy od ziemniaka. Używam wyższych numerow mąk (zwykle
650) ze względu na większą ilość składników mineralnych (niewiele, ale
zawsze cośtam). Często nawet dodaję razówki, pełnoziarnistej itp.. Owszem,
przy typie 2000 na pewno wyjdą brązowe, ale nie przy samej 650-tce. co
prawda 450-tka jest jaśniejsza, ale... wcale nie jest zdrowsza, a smak ten
sam. Dopiero dodatek razówki może mieć wpływ na smak. A tak w ogóle...
dodajesz mąki ziemniaczanej? Warto dać ze 2,3 łyżki stołowe na kg
ziemniakow.
|