Data: 2014-12-29 18:38:50
Temat: Re: Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 29 Dec 2014 18:34:23 +0100, Stokrotka napisał(a):
> a to pewnie ryzyko nieświeżości i konsekwencja poważnego zatrucia
> są podstawą powiedzenia "rybka lubi pływać".
>
> Co do mleka, to śmietanka nie jest tym samym co mleko,
> ale łączenie gżybka w większej ilości ze śmietanką też nie jest częste.
U mnie jest WYŁĄCZNE - zwłaszcza w czasie grzybobrań, w przypadku maślaków
w śmietanie, mniaaaaammmm :-)
> Jest typowe dla pieczarki uprawnej - ale to prawie ważywko,
> a nie gżyb, więc się nie liczy.
> Do gżyba z lasu dodaje się żadko śmietanki,
> i gżybek wtedy jest małym dodatkiem jako sos.
>
> O rydzu nie niapiszę bo się nie znam.
O rydzu, na rydzu i nie tylko na tym 33333-)
|