Data: 2005-10-07 20:02:13
Temat: Re: Dlaczego nie wyszło ciasto do pizzy
Od: "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nawiązując do mojego wątku to to, że wyrobione ciasto na pizze od razu
> wstawiłem do piekarnika z dodatkami nioe spowodowało, że dostało ono
> zakalca. Co to jest zakalec? Może ta kwaskowość to jest zakalec?
>
Prosze sie tylko nie smaic ale .. nie potrafilem wyjasnic Koledze co to
zakalec ..
na moje pytanie .. moja Kobieta odpowiedziala rzeczowo :
".. zakalec to .............................. zakalec .. "
:)))))))))))
Tak wiec siegnalem do niezawodnego google
i ..http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=69821
zakalec m II, D. ~lca; lm M. ~lce, D. ~lców
<nie wyrośnięta i nie dopieczona warstwa w cieście>
Babka z zakalcem.
Tyle na ten temat slownik PWN :)
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. jak czasem proste i oczywiste rzeczy staja sie trudne kiedy mamy je
"wytlumaczyc"
:))
|