Data: 2002-08-23 07:35:00
Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:2611-1030049429@as1-65.swietochlowice.dialup.in
etia.pl...
> Kochani :-)
> Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
> glupie pytanie.
> Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
> odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
> Albo zanim wrzuce na patelnie?
> Jezeli nikt nie odpisze-nie obraze sie.
> Moje pytanie jest tendencujne ;-)
> Pozdrawiam serdecznie
> Iwonka
>
Do gotowania nie musisz, potrwa dluzej, ale ok. Do smazenia musisz - zabawa
polega n atym, aby przes stosunkowo krotki czas ostro przypiec zewnatrz,
kiedy srodek bedzie jeszcze surowy lub medium (w z aleznosci od gustu). Na
zamrozonym miesie nie da sie tego zrobic. Inne techniki (bp. smazenie w
glebszym tluszczu, grill) tez wymagaja rozmrozenia, bo albo mieso trzeba
spalic, aby takze w srodku sie ogrzalo, albo - jak dasz niska temperature -
bedzie gumowate.
V.
|