Data: 2008-10-16 21:25:55
Temat: Re: Do Magdaleny
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości >>
>
>> Ja pieke w keksowce. Mielone mieso wymieszac z namoczonym, wycisnietym
>> chlebem, dodac jajko, sol, pieprz, majeranek, troche mleka czy
>> smietanki, posiekana kapuste, lub chinska kapuste, albo inne zielone
>> warzywo, np. szparagi, wymieszac, przelozyc do keksowki, wyrownac
>> wierzch.
>
>
> Magdo, a mogłabyś powiedzieć, ile dajesz kapusty i ile chleba na
> przykład na 1 kg mięsa? Z góry dziekuję za odpowiedź.
>
>
Zwykle mieszam wolowine z wieprzowina, lub mielonym miesem z indyka.
1 kg miesa
dwie kromki chleba wielkosci dloni, grubosci 1.5 - 2 cm
mleko do namoczenia chleba
1 jajko
1 szklanka (250 ml) posiekanej kapusty (dosc ubita, nie luzna w tej
szklance), moze tez byc posiekana czerwona papryka, albo zielone
szparagi, tylko nie czerwona (modra) kapusta, bo okropny kolor sie robi
1 lyzeczka soli
1 lyzka pieprzu
1 lyzka majeranku
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka maggi
3-4 namoczone, posiekane grzyby suszone
Namoczyc i odcisnac chleb, gdy bedzie calkiem miekki i rozpadsajacy sie.
Wymieszac wszystkie skladniki, wyrobic, przelozyc do keksowki, piec w
niskiej temperaturze pod przykryciem.
MB
|