Data: 2012-12-26 21:06:47
Temat: Re: Do "paprykarzy" :-)
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Wed, 26 Dec 2012 11:18:20 +0100, krys napisał(a):
>
>> moje tendencje smakowe zdecydowanie zmierzają w
>>> stronę krowiego - chyba feta zmiksowana z mascarpone,
>>
>> O tak, feta to wybitnie krowi ser ;-)
>
>
> https://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=
5048
Mlekowita "przechrzciła swój ser na "favitę", bo nie ma prawa używać nazwy
"feta" .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Feta
> Skład: "...., (...), mleko, ..., (...)"
> To mówisz, że to owcze mleko? Hmmm, skoro tak, to ani chybi z mleka
> specjalnych polarnych owiec, rasa tzw "lodowa", co to trawę spod szreni od
> św. Michała (29 września) aż do wiosny wygrzebuje kopytkami na hali...
> :->
>
>>
>>> jakieś takie kremowe
>>> serowokrowie nadzienie w każdym razie :-D
>>
>> Znaczy - mascarpone z odrobiną fety.
>
> Tak samo, jak feta z owcy...
Feta z owcy, wyrób fetopodobny moze byc z beleczego.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|