Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-ber
lin.de!dsl-213-023-062-068.arcor-ip.NET!not-for-mail
From: "topek" <topek!!!NIE-SPAMOWAC-CHLOPKI-I-TO-WYCIAC-ZUERST!!!@post.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Do znawców grilowania- deska do grilow. ?
Date: Sat, 14 Dec 2002 17:33:51 +0100
Lines: 29
Message-ID: <atfmh5$12ju07$1@ID-61226.news.dfncis.de>
References: <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dsl-213-023-062-068.arcor-ip.net (213.23.62.68)
X-Trace: fu-berlin.de 1039883621 36304903 213.23.62.68 (16 [61226])
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138753
Ukryj nagłówki
> Moze mało świąteczne zapytanie - ale ten temat dzis się bardzo u nas
rozwinął
> i ciekawa rozmowa staneła w punkcie naszej niewiedzy.
> Czy słyszeliście o namaczanej w wodzie desce z drewna a potem kładzionej
na
> grilu, po czym na której można kłaść przygotowane smakołyki mięsne i
poddawać
> grilowaniu? Nie wiemy z jakiego drewna były te deski za granicą wykonane,
ale
> u nas w polsce ponoć można użyć drewno orzecha lub wiśni, które mają
podobne do
> tego zagranicznego właściwości. Moje pytanie brzmi: co to mają być za
> właściwości i z jakiego drewna taka deska powinna być zrobiona.
Nie jestem expertem od grillowania co nie przeszkadza mi miec swoj osad w
tej sprawie.
Niby mieso kladzie sie na deske a deske na grill i tak grillujemy???
Przeciez drewno to bardzo dobry izolator wiec jak niby sobie to wyobrazasz.
Tyle logika :-)
--
topek -> jak zawsze pozdrawiajacy
|- oklejona Laga (nie mylic z Republikanska)
|- GG: 1780953; IRC: #gwardia
"Uchodzic w oczach kretyna za idiote, to rozkosz dla smakosza "
|