Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dobra wódka
Date: Tue, 16 Oct 2007 13:37:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 49
Message-ID: <ff27ri$bv6$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ff1qrk$oie$1@atlantis.news.tpi.pl> <ff27a0$9vs$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ff27sj$bp4$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1192534706 12262 83.15.147.162 (16 Oct 2007 11:38:26
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Oct 2007 11:38:26 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:304003
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ff27sj$bp4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:ff27a0$9vs$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Stalker" <t...@i...pl> napisał w wiadomości
>> news:ff1qrk$oie$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > Tak mnie to sało i bigos pare postów wyżej natchnęło
>> > i ochota straszna mi przyszła na taką dobrą jesienną wódkową imprezę.
>> > Taką z bardzo zimną wódką i z bardzo ciepłym i tłustym jedzonkiem :-)
>> >
>> > Na stole klika rodzajów chleba, domowy smalec*, ogórki kiszone,
>> > bigos, dobra wędlina, może golonka z chrzanem (chociaż dobrą to trzeba
>> > długo robić :-( ) i ...
>> >
>> > może coś jeszcze doradzicie?
>> >
>> > Tak tłusto, ciepło i dobrze po polsku :-)
>> >
>> > P.S. No i musowo wódeczka trzymana przez całą imprezę w lodzie
>> > (bo nie lubię jak się po pewnym czasie ciepła robi)
>> >
>> > *smalec - Domowy, mojej żony: słonina, podgardle, cebula, jabłko ot
> wsio.
>> > Słoninę i podgardlę (proporcje wg uznania) zmielić i przetopić, na
> koniec
>> > topienia dodać cebulkę w kostkę, jak się zeszkli to dorzucić starte
>> > jabłko. Podobnież pasuje też garść słonecznika, ale nie próbowalismy
>> >
>>
>> 1. wedzony wegorz (trudno o swiezego, ale pamietam nad morzem jak sie
>> zazeralismy wedzonym wegorzem prosto z wedzarni ... i wedzone sledzie -
>> takie jeszcze cieple, ociekajace tluszczem... pycha)
>> 2. pieczony boczek rolowany (tak na cieplo jak i na zimno)
>> 3. zawijasy z karczku (tak na cieplo jak i na zimno) - po prostu rolada z
>> karczku a w srodku sloninka, cebulka, pieczarka, wczesniej mieso
> posmarowane
>> musztarda od strony nadzienia i obficie natarte czosnkiem z obu stron
>>
>
> Smażone ostroboki do piwa i wódki...
>
>
Wedzony halibut (tez najlepiej swiezo wedzony)
Brzuszki z lososia
|