Data: 2005-11-22 16:14:33
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dlunkp$tl1$1@polsl.pl...
>
> Użytkownik "X" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:dlujh7$lcg$2@inews.gazeta.pl...
> > > 250 ml ciepłej wody
> > ==========================
> > Sugeruje zeby zamiast wody uzywac roztworu mleka z woda w proporcji 1:1
> > czyli 125 ml mleka zmieszanego ze 125 ml wody:P.
> >
> > Ciasto wydaje sie byc delikatniejsze i pulchniejsze.
> >
> > Do ciasta na pizze dosypuje jeszcze kminku, bardzo pasuje. Ale to tylko
> moja
> > subiektywna opinia. Mi smakuje, ale sa osoby ktore przez to nie rusza
> takiej
> > pizzy (nie toleruja tejze przyprawy)...
> >
> > Pozdrawiam!
> >
> Osobisice wole ciasto z ziolami prowansalskimi, oregano lub bazylia
> Co nie znaczy ze dyskwalifikuje Kminek :)
> POzdrawiam
> Misiek
>
Widziałem przepis aby zamiast wody piwa uzyc...
inny znowu zakłądał uzycie semoliny 50/50 ...
a inny uzycie maki wysokoglutenowej...
istnieja picerie robiace ciasto na mace razowej...
wariantów pare jest znaczy :))
Marek
|