Data: 2001-09-17 20:18:18
Temat: Re: Dokisic kiszone
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kupila Ania ogorki kiszone w sloiku, firmy "Barnibus". Otwarla, zlapala
> i zrecznie wrzucila do paszczy...... i zawyla bolesnie. Nawet nie
> malosolny..... tylko lekko kwasnawy. Soczek w miare dobry ale ogorki :
> groza !!!!!!
I to z PL pochodzi? Powinien byc ukiszony.
> Pytanie do grupy:
> Mozna to jakos dokisic??!! Ogorki po otwarciu pasteryzowanego sloika?
Hmmm... spróbuj potrzymac dzien lub dwa otwarte, najwyzej wyrzucisz.
> W Paryzu toto kosztuje ok 14 zlp za kilo, zazwyczaj sa calkiem w
> miare....Nie moge robic kiszonych we wlasnej piwnicy, bo nie mozna
> dostac surowcow podstawowych (ogorki jeden= 50-60 cm, nikt tego nie moze
> ukisic w sloiku).....
UE sie klania, 14 cm minimalny wymiar [kary] ale u ciebie widac wieksze.
O zgrozo... Co nas czeka.
pozdr. Jerzy
|