Data: 2011-12-13 15:18:33
Temat: Re: Domowe wędlinki.
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 13 Dec 2011 06:09:54 +0100, wolim wrote:
> W dniu 2011-12-12 22:20, XL pisze:
>
>> Polecam zakup szynkowara - właśnie jestem po, planuję słoninę paprykową
>> oraz schabik z szynkowara. To zamiast tej folii w pierwszym linku. Wg mnie
>> niezbędne jest najpierw kilkunastogodzinne wstępne marynowanie mięsa w soli
>> i przyprawach przed całą procedurą gotowania - 10 minut to zdecydowanie za
>> mało dla surowego mięsa, ale dla zamarynowanego może wystarczy.
>
> Ja widziałem przepis, w którym stało, że kilogramową szynkę należy
> gotować 15 minut, zostawić do wystygnięcia i ponownie gotować 15 minut.
> Też się szykuję na gotowaną szynkę, ale zastanawiają mnie te długości
> gotowania.
> Pozdrawiam,
> MW
Ja ostatnio gotowałem szynkę w zalewie 2 razy po 5-6 min (po kazdym
gotowaniu "stygła" sobie przez noc). Tez myslalem, ze bedzie surowa,
ale wyszla ok.
Pozrawiam
|