Data: 2011-12-13 05:09:54
Temat: Re: Domowe wędlinki.
Od: wolim <n...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-12 22:20, XL pisze:
> Polecam zakup szynkowara - właśnie jestem po, planuję słoninę paprykową
> oraz schabik z szynkowara. To zamiast tej folii w pierwszym linku. Wg mnie
> niezbędne jest najpierw kilkunastogodzinne wstępne marynowanie mięsa w soli
> i przyprawach przed całą procedurą gotowania - 10 minut to zdecydowanie za
> mało dla surowego mięsa, ale dla zamarynowanego może wystarczy.
Ja widziałem przepis, w którym stało, że kilogramową szynkę należy
gotować 15 minut, zostawić do wystygnięcia i ponownie gotować 15 minut.
Też się szykuję na gotowaną szynkę, ale zastanawiają mnie te długości
gotowania.
Pozdrawiam,
MW
|