Data: 2011-12-12 21:20:51
Temat: Domowe wędlinki.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/miesa/domowe_we
dliny
http://www.megapedia.pl/wedliny-domowe.html
Polecam zakup szynkowara - właśnie jestem po, planuję słoninę paprykową
oraz schabik z szynkowara. To zamiast tej folii w pierwszym linku. Wg mnie
niezbędne jest najpierw kilkunastogodzinne wstępne marynowanie mięsa w soli
i przyprawach przed całą procedurą gotowania - 10 minut to zdecydowanie za
mało dla surowego mięsa, ale dla zamarynowanego może wystarczy.
W szynkowarze jednak zalecane jest długie gotowanie, za to efekt przyprawia
o ślinkę. Oto spory zestaw przepisów, polecam niewędzącym:
http://tiny.pl/hjxht
--
XL
|