Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dwie różne zupy w jednym garnku... Re: Dwie różne zupy w jednym garnku...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dwie różne zupy w jednym garnku...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Dwie różne zupy w jednym garnku...
References: <mgto5i$ds0$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<mgtumn$6oq$1@dont-email.me>
Organization: : : :
Date: Sat, 18 Apr 2015 18:09:53 +0200
User-Agent: slrn/1.0.2 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 32
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1429373393 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27517 77.253.217.116:43075
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363810
Ukryj nagłówki

Pan Pszemol napisał:

>>> ... czy to ma sens dla Was, kucharzy?
>>> http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=1BY-
000F-00001
>>> Czy to tylko jakaś ciekawostka marketingowa :-)
>>> W jakich sytuacjach się to może przydać?
>>
>> Do zupy, to może nie, ale przy gotowaniu na parze różnych warzyw,
>> takie przekładki i podziały mogą mieć sens. Jeszcze większy, gdy
>> to ma wraz z garnkiem wjechać na stół, a miejsca tam już mało.
>
> Piszą coś o parze (steam boat) ale nie widzę siatki/sitka na którym
> miałyby leżeć warzywa nieco ponad poziomem wrzącej wody. Można
> "na parze" gotować warzywa bez takiego sitka, gdy są zamoczone?

Można, a nawet trzeba. Gotowanie ziemniaków w pełnym zanurzeniu, to
jakiś straszny przesąd. Nigdy tak nie robię. Innych warzyw też staram
się nie moczyć w trakcie obróbki cieplnej. Wystarczy, że na dnie jest
odrobina wody, choćby milimetr. Niekiedy w ogóle nie trzeba jej wlewać,
wystarczy ta w roślince -- świeżej lub mrożonej. Ale do tego potrzebny
jest dobry garnek -- z dnem równomiernie rozprowadzającym ciepło i ze
szczelną pokrywką. A ponadto kucharz musi mieć umiejętność dozowania
ciepła. Ja nie lubię gotować na prądzie, bo tam tej energii okiem nie
widać, jak w palniku gazowym.

Jarek

--
Nikogo mi nie żal
Jeno Mikołaja
Odcedzał pierogi
Poparzył se nogi

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.04 Pszemol
19.04 Jarosław Sokołowski
21.04 k...@g...com
21.04 Pszemol
21.04 k...@g...com
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?