Data: 2006-09-01 07:15:38
Temat: Re: Dynia - po czym poznac ze dojrzala??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ed8lsq$63t$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Darek Pakosz" <d...@a...uhc.com.pl> wrote in message
> news:Pine.LNX.4.61.0609010837230.348@ash.uhc.com.pl.
..
>> On Thu, 31 Aug 2006, Panslavista wrote:
>>
>>>
>>> Bardziej wybarwiona na pomarańczowo, zauważ, że młode są żółte. Ale
>>> zjadać
>>> można i te mlode. Np. dodatek dyni do leczo oprócz kabaczków wzbogaca
>>> smakowo jak i kolorystycznie potrawę.
>>
>> Nie wprowadzaj ludzi w blad. W skladzie leczo nie ma ani dyni ani
>> kabaczkow.
>
> Leczo, a nie lecso... Czyli polskie modyfikacje węgierskiej potrawy.
Na początku lat 70 - wtedy, gdy pierwszy raz robilem tę potrawę nazywano
"bigos z cukini" i była to nazwa jak najbardziej prawidłowa, ale później,
chyba ze względu na zawartość papryki, przechrzczono na leczo...
|