Data: 2005-08-12 12:27:55
Temat: Re: Dżem (marmolada) z renklod
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aneta Kuhny" <a...@n...tangram.com.pl> napisał w wiadomości
news:ddi1sp$f44$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Witam!
> Obdarowano mnie koszem zielonych sliwek w rodzaju renklody. Poradzcie mi
> prosze czy da sie z tego zrobic jakis dzem lub marmolade (znajomi strasza,
> ze sa zbyt wodniste)?
> Jesli mozna to poprosze jakies przepis czy proporcje :-)
> Pozdrawiam serdecznie.
> Aneta
>
>
Umyj wrzuc do duzego gara i do piekarnika na pare dni...
jak sie rozciapia to trzeba wybrac pestki..i trzymac w piekarniku
tak aż sie ich zrobi z połowa tego co na poczatku...na koniec dodac cukier
a potem na goraco do słoiczków i postawic denkiem do góry coby wystygło..
Marek
|