Data: 2002-09-11 14:12:32
Temat: Re: Dzis na obiad pulpety i zolte liscie :)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 11 Sep 2002 07:04:46 -0700, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:
>
>
>Ti`Ana wrote:
>>
>> U?ytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisa? w wiadomo?ci
>> news:3D7EAA6E.C90FC1A7@west.net...
>> > Robie wlasnie pulpety dla meza, ktory je kocha. Zagniotlam mielone,
>> > namoczona (czerstwa) bulke, koperek, ziola i jajo, usmazylam na smalcu
>>
>> Ja przepraszam, ?e si? czepiam, ale czy pulpety nei s? prypadkiem gotowane?
>> a klopsy sma?one?
>>
>> Prosi?abym o wyt?umaczenie bo mi si? kawa?ek kulinarnego swiatopogl?du
>> posypa?...
>>
>
>A tego to nie wiem. Najpierw je smazylam, a gdy byly calkiem obsmazone
>na brazowo, dodalam plyny, z ktorych sie zrobil sos, wiec moze mnie ktos
>oswieci, czy to pulpety czy klopsy?
>MB
mnie osobiscie jest wszystko jedno, jakos wizulanie pulpety to
takie szpiczasto zakonczone walcowate mielence a klopsiki to
jakby duze galy (gauy), ale mnie sie jeszcze pulpety kojarza z
dotowaniem w np flakach albo rosole, a klopsiki z sosie (np
smietanowym)
Trys, ze smakiem na klopsika, pulpeta, mielenca a ma pieczona
szynke na kolacje...niesprawiedliwe!
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|