Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Kyllyan <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dzisiaj 18.10
Date: Sat, 21 Oct 2006 12:27:35 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 22
Message-ID: <ehcsmk$76a$1@news.onet.pl>
References: <eh4s18$6pe$1@nemesis.news.tpi.pl> <eh5gf4$ept$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.221.162
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1161426452 7370 217.153.221.162 (21 Oct 2006 10:27:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 21 Oct 2006 10:27:32 +0000 (UTC)
X-Sender: UiDDGQnQGzpBqzgDuVAFMw==
In-Reply-To: <eh5gf4$ept$1@atlantis.news.tpi.pl>
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.7 (X11/20060922)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:280835
Ukryj nagłówki
darkblue napisał(a):
> madrala - powiedz mi - 2 dni temu nastawilem wino z czerwonych winogron.
> ladnie zgnieciony moszcz (sam sok prawie) cos kolo 18 litrow, dodalem po
> godzinie do moszczu pozywke w proszku, wymieszalem. potem dolalem drozdze
> Malaga z Biowinu. 2 dni minely i dzis chcialem zakorkowac i dac rurke.
> wlozylem, 10 minut i zero wydzelania gazow... pomieszalem i dalej nic.
> znaczy drozdze sie nie rozwinely. co dalej ? dodac nastepna porcje drozdzy ?
> jedno mnie martwi. niechcacy rozpuscilem pozywke w proszku ciepla (moze az
> nader) woda. ale dla samej pozywki chyba to wsio rybka ? co innego gdybym
> drozdze zalal goraca woda... tak nie zrobilem wiec teoretycznie wszystko
> powinno ladnie odpalic.
> mam drugi taki butel z winogronami bialymi i wszystko ladnie zatrybilo. juz
> tydzien baniak ladnie babluje.
> masz jakies propozycje ?
>
>
nie chce mi sie wszystkiego czytać i może już ktoś taką propozycję dał.
weź z litr tego co jest w balonie z biełym i wlej do czerwonego
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
|