Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newshu
b.sdsu.edu!cyclone1.gnilink.net!spamkiller.gnilink.net!gnilink.net!trnddc02.POS
TED!0131c421!not-for-mail
From: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <dl9h1e$crd$1@news.onet.pl> <dl9lt2$rbg$1@atlantis.news.tpi.pl>
<dlal4a$1rj$1@inews.gazeta.pl> <IA7ef.6996$%t4.3780@trnddc07>
<dlb4f1$okt$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: "Europa da się >>>" jaka papryka ?
Lines: 30
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Message-ID: <H69ef.13354$w85.12380@trnddc02>
Date: Mon, 14 Nov 2005 23:30:47 GMT
NNTP-Posting-Host: 70.17.22.229
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: trnddc02 1132011047 70.17.22.229 (Mon, 14 Nov 2005 18:30:47 EST)
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Nov 2005 18:30:47 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252809
Ukryj nagłówki
"tomolek" <t...@o...pl> wrote in message news:dlb4f1$okt$1@inews.gazeta.pl...
>> Wszystkie przepisy na "Spaghetti Aglio e Olio" (e <trzeci skladnik i
> wiecej>)
>> zalecaj obsmazyc czosnek na zloty kolor i albo go wyjac albo nie wyjmowac,
> w
>> zaleznosci od upodoban. Wlosi jednak go wyciagaja czesciej niz nie...
>
> Nie wszystkie, ja takiego nigdy nie widzialem...
> Nigdy tez nie nie jadlem z zezloconym czosnkiem albo bez czosnku, a jadlem w
> kilku co najmniej knajpach, w trzech co najmniej krajach, w tym we Wloszech.
> Zrumieniony czosnek nabiera charakterystycznego posmaku, moim zdaniem nie
> pasujacego do tej potrawy zupelnie.
> pozdrawiam
Wiesz...dla rozrywki dobralem sie do swojej biblioteczki kucharskiej oraz wstukalem
nazwy potrawy w google.
Klasyczna wloska ksiazka kucharska ("Silver Spoon" mam wydanie angielskie) zaleca
przyrumienienie czosnku na kolor zloty a czy go wyjac czy nie zostawia wybor
gotujacemu ("mozna wyjac gdzy czosnek sie zarumnieni.")
A z 'netu - pierwsze z brzegu przepisy zlecaja albo wyjecie albo nie,
http://www.agferrari.com/index.php/spaghettiaglio.ht
ml
http://www.parshift.com/ovens/Secrets/secrets051.htm
Nie che mi sie dalej szukac ale chyba wyciagasz zbyt pochopne konkluzje ze swoich
doswiadczen kulinarnych.
><eM eL><Washington, D.C.><
|