Data: 2005-11-14 23:30:47
Temat: Re: "Europa da się >>>" jaka papryka ?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"tomolek" <t...@o...pl> wrote in message news:dlb4f1$okt$1@inews.gazeta.pl...
>> Wszystkie przepisy na "Spaghetti Aglio e Olio" (e <trzeci skladnik i
> wiecej>)
>> zalecaj obsmazyc czosnek na zloty kolor i albo go wyjac albo nie wyjmowac,
> w
>> zaleznosci od upodoban. Wlosi jednak go wyciagaja czesciej niz nie...
>
> Nie wszystkie, ja takiego nigdy nie widzialem...
> Nigdy tez nie nie jadlem z zezloconym czosnkiem albo bez czosnku, a jadlem w
> kilku co najmniej knajpach, w trzech co najmniej krajach, w tym we Wloszech.
> Zrumieniony czosnek nabiera charakterystycznego posmaku, moim zdaniem nie
> pasujacego do tej potrawy zupelnie.
> pozdrawiam
Wiesz...dla rozrywki dobralem sie do swojej biblioteczki kucharskiej oraz wstukalem
nazwy potrawy w google.
Klasyczna wloska ksiazka kucharska ("Silver Spoon" mam wydanie angielskie) zaleca
przyrumienienie czosnku na kolor zloty a czy go wyjac czy nie zostawia wybor
gotujacemu ("mozna wyjac gdzy czosnek sie zarumnieni.")
A z 'netu - pierwsze z brzegu przepisy zlecaja albo wyjecie albo nie,
http://www.agferrari.com/index.php/spaghettiaglio.ht
ml
http://www.parshift.com/ovens/Secrets/secrets051.htm
Nie che mi sie dalej szukac ale chyba wyciagasz zbyt pochopne konkluzje ze swoich
doswiadczen kulinarnych.
><eM eL><Washington, D.C.><
|