Data: 2012-02-29 18:34:00
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 29 Feb 2012 09:01:08 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>>
>>>>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z
>>>>> rosołu są pyszne w pierogach.
>>>> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
>>>> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
>>>> że z płuckami są błe...
>>>
>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp
>>> wstępnym - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia,
>>> gotowania, mielenia... 3-P
>>
>> Największe i najobrzydliwsze danie jakie jadłam - krokiety z płuckami u
>> koleżanki. Bleeee. Jestem odważna w próbowaniu nowych smaków, ale to...
>
> Przebijam: biały barszcz na dudkach. Pyszota niestety niedostępna już.
>
> Qra, ale ja to generalnie wyżrę z mlaskaniem wszystkie wnętrzności
Ja też. I różne wystające końcówki.
--
XL właśnie po 20 sztukach kurzych łapek, mniam :-)
|