Data: 2004-10-26 16:26:22
Temat: Re: Farsz do nale?ników
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mardi 26 octobre 2004 ? 10:44:19, vous écriviez :
> Z jajkiem - to raczej ten pierwszy ksztalt musi byc. Wsyzstko tak samo,
> tylko na ser (na srodku) kladziesz sadzone jajko (usmazone osobno).
Osobiscie "smaze" jajko bezposrednio na nalesniku, tzn wbijam jajko na
gotowego nalesnika i, na malutkim ogniu, czekam az sie zetnie. Zoltko
nalezy przebic aby sie rozlalo rownomiernie. Na to ser (i ewentualnie
plaster szynki), skladam w koperte i troche jeszcze obsmazam zeby ser
sie stopil.
Aha, najlepsze wychodza tak nalesniki z dodatkiem maki gryczanej.
Ewcia
--
Niesz
|