Data: 2004-10-08 08:41:00
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ET" <t...@k...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
>
> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
jeśli najpierw zalepisz ze sobą jeden bok,robiąc taką jakby "tutkę, to
potem po włożeniu w to nadzienia, w większości przypadków powinno udać Ci
się zalepić resztę (trick polega na robieniu kwadratów z ciasta i składaniu
ich w trójkąty, a nie okręgów, które faktycznie trudno by było zalepić)
Ja lubię samosy z warzywami na maśle (marchew, brokuł, kalafior, ziemniak,
trochę szpinaku ew, groszku uduszone z masłem i napchane do samosów).
Sowa
|