Data: 2002-07-21 23:44:16
Temat: Re: Fasola szparagowa
Od: "Atucha" <u...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ahf6sv$7ls$1@news.tpi.pl...
> Mam ochotę na fasolkę szparagową. Jak oprócz obtoczenia w tartej bułce
> można ją przyrządzić?
> pozdrawiam
> Andrzej
Fasolke dusisz w garnku, razem z cebulka i marchewka w plasterkach, na
oleju. Kiedy sie juz leciutko zdusi;) dolewasz troche wody,dodajesz listek
laurowy, sol i pieprz. Dolewasz wode co jakis czas, ale nie za wiele i dalej
sie to gotuje . Do tego dodac nalezy ziemniaczki pokrojone w cwiartki
tudziez polowki jesli male. Kiedy ziemniaki beda miekkie, wlewasz sos
pomidorowy lub pomidory z puszki. Przyprawiasz tak jak lubisz (slono, ostro,
pietruszkowo) i czekasz az sos zgestnieje.Ja dodaje tez odrobine galki.
Nie podaje czasu, bo to tak na oko wszystko widac. Ale jesli beda problemy
to wezme stoper:)
pozdrawiam
Atucha
|