Data: 2005-02-02 11:29:56
Temat: Re: Faworki
Od: "EMA" <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziękuję
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ctq2t8$8kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > 2 szkl. maki, lyzka masla, 2 lyzki cukru, jajko, lyzka octu, 1/2
szklanka
> > smietany.
> >
>
> całe jajko?? No to mialy prawo, wrecz obowiązek byc twarde.
> Na szklanki maki powinno byc kilka SAMYCH zołtek, chociaż 4, do tego
kwasna
> śmietana, ocet/spirytus, ew. maslo, a juz cukier zupelnie zbedny, wrecz
> szkodliwy - faworki pudruje sie po smazeniu i ten cukier w zupelnosci
> wystarcza.
>
> Sprobuj jeszcze raz bez bialka, z wieksza iloscia zołtek i bez cukru, na
> pewno wyjda kruche i delikatne.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
|