Data: 2001-06-14 14:05:12
Temat: Re: Feta w pomidorach-jak??!!
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
a ja poszukalam (www.ask.co.uk i wstukalam "baked feta with
tomatoes"
* Exported from MasterCook *
Feta Stuffed Tomatoes
Recipe By : Karen C. Greenlee
Serving Size : 4 Preparation Time :0:00
Categories : Side Dishes Vegetables
Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
4 large tomatoes
2 tablespoons scallions -- finely chopped
2 tablespoons fresh parsley -- finely chopped
4 oz fatfree feta cheese -- crumbled
1/4 cup bread crumbs
Cut tops off tomatoes. Using a spoon, carefully scoop out
pulp and
seeds. Save pulp and discard seeds. Coarsely chop pulp.
Preheat oven to 350.
In a small bowl, combine tomato pulp with scallions,
parsley, feta,
and bread crumbs. Spoon mixture into the hollowed out tomatoes.
Place
tomatoes right side up in a 8x8" baking dish and bake 15 minutes.
Serve steaming hot.
mam tlumaczyc?
Krysia
>No więc mam ser feta (dobry). Mam też i pomidory (świeże i w puszce). Dzień
>taki piękny, niedługo wakacje, więc przypomniał mi się wyjazd na Kretę.
>Jadłem tam pyszny ser feta zapiekany właśnie w pomidorach. Tylko, holender,
>nie pamiętam jak oni to zrobili. Plijz, pomóżcie, bo dzień taki piękny,
>wakacje niedługo....itd..
>Chciałbym zrobić to dzis na podwieczorek i sprawić niespodziankę bliskiej
>osobie, która to uwielbia. Sprawdzałem już w Necie pod różnymi hasłami i...
>nic. To się nawet jakoś nazywało....
>Ma ktoś pomysł, co z tym fantem, sorki, z fetą, zrobić??
K.T. - starannie opakowana
|