Data: 2003-02-13 13:04:37
Temat: Re: Fląderki [P]
Od: m...@c...uni.torun.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Cherokee gd <c...@t...skasujcalytennapis.pl> wrote:
>> Pytanie jak takie zrobic. Jak filetowac, piec itd.?
> Odetnij łeb, trochę pod skosem. Ze środka wygrzeb flaczki
> :(((((((((( Na pewno będziesz wiedział,jak.
> Jeśli będą miały mlecz w środku (zorientujesz się, żew wyciągasz coś z
> takiego "tunelu", to usmaż osobno)
> Potem rybkę lekko posolić, popieprzyć (sic!), wytzarzać w mące,
> otzrepać z mąki i na gorący olej.
> Na średnim ogniu, dosłownie po 3-4 minuty z każdej strony.
Dzieki za przepis, ale wyprobuje. Poszukuje raczej przecisu na
smazenie swiezej ryby w glebokim tluszczu, w panierce bez
tartej bulki lub ciescie.
MarekS
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|