Data: 2007-01-02 07:59:26
Temat: Re: Fondue nie wyszło
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 1 Jan 2007 22:37:49 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le lundi 1 janvier 2007 ŕ 22:19:03, dans
<u...@4...com> vous écriviez :
>
>
>>>Aha, inny blad : wina dodaje sie do stopionego sera, a nie sera do
>>>wina.
>
>
>> a mi nigdy nie wychodzi, jesli jest za geste i nagle dodam bardzo
>> zimnego plynu do bardzo goracego fondue...wychodzi twardy
>> jednolity glut, na ktory nie mam sposobu...cos, jak odwrotnosc
>> warzenia sie czegos na skutek roznicy temperatur
>
>
>W sumie nie wiem, w przepisach Francuzow wszyscy pisza ze dodaja wina
>po podgrzaniu sera, no i na marmiton.org sa przepisy sprawdzone przez
>ludzi.
>
>Natomiast w moich ksiazkach kucharskich wino i ser sie podgrzewa
>jednoczesnie...
>
>
>Ewcia
no to moze od roznicy tych temperatur zalezy...znaczy im wieksza
roznica tym wiekszy grdul wychodzi....a moze to, tradycyjnie,
krasnoludki cichcem sikaja do sagana
pierz
K.T. - starannie opakowana
|