Data: 2003-02-08 12:28:56
Temat: Re: Fondue - prośba o porad
Od: "Vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ismail" <a...@g...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b1vvjp$e95$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witajcie.
> Raz już wysłałem tego posta ale gdzieś się zawieruszył, wię pozwalam sobie
> raz jeszcze
> Właśnie stałem się szcześliwym posiadaczem całego "osprzętowania" do
fondue.
> Chchałbym zaprosić przyjaciół i stąd moje pytania:
> -Jakiego użyć paliwa do podgrzania?
> -m chciałbym zrobić fondue z kilkoma rodzajami mięs i nie wiem czy w tym
> przypadku też macza się je w roztopionym serze (i jaki polecacie) czy
tylko
> i wyłącznie w bulionie-winie-oliwie?
>
> Będę wdzięczny za podpowiedź
>
Chwila chwila - co do zasady albo surowe mieso i wtedy oliwa alby je
usmazyc, albo w kociolku roztopiony ser iw tedy co do zasady bulka. Mozna
oczywiscie wsadzac do sera tez mieso, ale musisz je wczesniej usmazyc, bo
ser ma za mala temperature. chyba ze poledwica i lubisz ja na surowo.
V.
|