Data: 2003-02-08 13:33:21
Temat: Re: Fondue - prośba o porad
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Raz już wysłałem tego posta ale gdzieś się zawieruszył, wię pozwalam sobie
>> raz jeszcze
>> Właśnie stałem się szcześliwym posiadaczem całego "osprzętowania" do
>fondue.
>> Chchałbym zaprosić przyjaciół i stąd moje pytania:
>> -Jakiego użyć paliwa do podgrzania?
>> -m chciałbym zrobić fondue z kilkoma rodzajami mięs i nie wiem czy w tym
>> przypadku też macza się je w roztopionym serze (i jaki polecacie) czy
>tylko
>> i wyłącznie w bulionie-winie-oliwie?
>>
>> Będę wdzięczny za podpowiedź
>>
>
>Chwila chwila - co do zasady albo surowe mieso i wtedy oliwa alby je
>usmazyc, albo w kociolku roztopiony ser iw tedy co do zasady bulka. Mozna
>oczywiscie wsadzac do sera tez mieso, ale musisz je wczesniej usmazyc, bo
>ser ma za mala temperature. chyba ze poledwica i lubisz ja na surowo.
>
>V.
>
a potem od razu brac jakis raphaholin czy jak tam....mieso w
serze...juz moja watroba piszczy
Pierzasty Duch
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|