Data: 2006-02-16 20:36:45
Temat: Re: Forma budyniowa
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Co prawda nie mam takiej formy, ale zamierzam pokombinować z donicą
> glinianą, sznurkiem i pergaminem:P Tyle, że zapytam - jak bardzo forma
> musi
> byc zanurzona w tej wodzie - 3/4, cała, równo z obrzerzem formy? U mnie w
> domu nikt takowej babki nie piekł - gotował. U znajomych tez niczego
> takiego
> nie widziałam...
> Pozdrawiam serdecznie
> Akulka
Moja forma czasami jest zanurzona do 3/4 wysokości, ponieważ woda podczas
gotowania paruje i co jakiś czas muszę ją dolewać. Nie wiem, czy uda się z
formą glinianą, ale przykryłabym to raczej czymś innym, może pokrywką od
garnka dopasowaną wielkością do formy...
Daj znać, jak się udało.
Pozdrawiam.
Barbara
|