Data: 2006-02-17 07:45:10
Temat: Re: Forma budyniowa
Od: Beata Mateuszczyk <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka wrote:
> Co prawda nie mam takiej formy, ale zamierzam pokombinować z donicą
> glinianą, sznurkiem i pergaminem:P Tyle, że zapytam - jak bardzo forma musi
> byc zanurzona w tej wodzie - 3/4, cała, równo z obrzerzem formy? U mnie w
> domu nikt takowej babki nie piekł - gotował. U znajomych tez niczego takiego
> nie widziałam...
Ja robiłam inaczej niż Barbara. Na dno gara kładłam kamień do szlifierki
:) i na to stawiałam formę z ciastem. Wody nalewałam tyle, by nie
sięgała formy, wiec gotowało sie faktycznie na parze.
Czy z glinianą donicą wyjdzie - nie mam pojęcia.
Pozdrawiam
Bea
|