Data: 2005-09-28 11:33:10
Temat: Re: Forma do tarty
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:dhc7qe$o0u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Poszedłem kupić formę do tarty. Okazało się, że są blaszane, ceramiczne i
> szklane. No i nie kupiłem bo nie mogłem się zdecydować. Więc proszę o radę
> praktyków. Czym one się różnią w użytkowaniu? Jaka jest lepsza (i
> dlaczego). I jeszcze jakiej powinna być wielkości?
IMO najlepsza jest ceramiczna, szklana niezła, blaszane sa do niczego, za
cienkie przy tartach wymagających dłuższego pieczenia w wysokiej temp bo sie
ciasto przypala, brzydkie i głupio w tym podać tartę na stół, i nie trzymają
ciepła.
A przecież tartę często sie podaje właśnie nie wyjętą z formy, bo ma jak
najdłużej ciepła być.
Kup porcelanową.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
... a tych pieprzonych materialistów rozstrzelamy.
... i zabierzemy im ich pieniądze.
/// /// z cyklu: nieopatrzne wyznania idealisty \\\ \\\
|