Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!sgh.waw.pl!not-for-mail
From: "Bozenka" <v...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Formy silikonowe - smarowac ?
Date: Tue, 22 Jun 2004 00:07:14 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 21
Message-ID: <cb7mda$sk8$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <X...@1...42.231.152>
<caum1v$fl7$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc192-98.sgh.waw.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205494
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Anna Ladorucka"
> Mam tortownice silikonowa (polska) i niczym jej nie natluszczam ani nie
> smaruje. Przed wyjeciem ciasta trzeba odczekac az ostygnie, wowczas bez
> problemu wychodzi. Jednak gdybym piekla biszkopt, to bym jednak troche ta
> forme natluscila przed pieczeniem, bo w ciescie nie ma w ogole tluszczu i
> troche sie przykleja (robilam raz biszkopt bez smarowania i wyszedl z
formy,
> ale zostawil cienka warstewke ciasta na formie). Mysle, ze samo
> natluszczenie wystarczy, bez wysypywania bulka/maka.
<...>
Aniu, z tym biszkoptem to ciekawa sprawa... kiedys podczas zbierania
przepisow i rad grupowych na stronke kuchenna trafilam na porade, zeby formy
nie smarowac... oczywiscie bylam tak ciekawska, ze przetestowalam ;) I
powiem Ci, ze udalo sie... pieklam w tortownicy i po wystygnieciu do gory
nogami biszkopt pieknie mi wylaz z formy :)
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
|