Data: 2012-08-16 16:14:26
Temat: Re: Ganache.
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 16 Aug 2012 04:38:05 -0700 (PDT), czeremcha wrote:
> W dniu środa, 15 sierpnia 2012 19:49:55 UTC+2 użytkownik Animka napisał:
>
>> Czyli kremówkę można normalnie gotować i się nie zwarzy, tak?
>
> Tak.
>
> Przecież dodaje ją się np. do sosów, które potem należy pogotować do zgęstnienia.
Do zup - kremów itp. Dusi się kurczęta i ryby w śmietanie - ale tylko pod warunkiem,
że to kremówka.
>
Ja duszę kurczaka w 18% i też mi się nie warzy. Oczywiście wcześniej go
obsmażam na tłuszczu, więc może potem dodanie śmietany na
patelnię z kurczakiem i tłuszczem powoduje, że śmietana niejako się robi
tłustsza.
|