Data: 2021-01-05 15:19:57
Temat: Re: Garnek
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 17.11.2020 um 18:10 schrieb FEniks:
> W dniu 17.11.2020 o 11:24, robot pisze:
>> O ile się nie mylę Old Amstrerdam to odmiana goudy.
>> Najgorsze jest to z w Polsce nie ma w sklepach szwajcarskich serów.
>> Old Amstrerdama też z resztą nie uświadczysz.
>
>
> To chyba taka długo dojrzewająca gouda. Ma specyficzne jakby kryształki
> wyczuwalne w trakcie jedzenia.
To jest ser typu Gouda produkowany przez konkretną firmę (Westland Kaas).
Ze szwajcarskich serów najbardziej lubię Sbrinz, tylko trudno go dostać.
Jest podobny do parmezanu, ale bardziej miękki. Ostatnio (2 lata temu)
kupiłem w Szwajcarii.
Waldek
|