Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.uni-
stuttgart.de!news-2.dfn.de!news.dfn.de!feeder.erje.net!news2.arglkargh.de!news.
albasani.net!newsfeed.freenet.ag!news.netcologne.de!ramfeed1.netcologne.de!nx02
.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.ne
ostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Garnek do smażenie powideł
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4df25f19$0$2457$65785112@news.neostrada.pl>
<isv2p7$16f$1@mx1.internetia.pl>
<1rkeuwakh8sn5$.19l3zczdni971$.dlg@40tude.net>
<it08hn$6vu$1@mx1.internetia.pl> <it09g8$ckl$1@news.onet.pl>
Date: Sat, 11 Jun 2011 21:44:52 +0200
Message-ID: <1uyvv4cgtevq$.1383ig4njyjvm.dlg@40tude.net>
Lines: 41
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.65.166
X-Trace: 1307821494 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2484 79.191.65.166:50084
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336429
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 11 Jun 2011 19:43:37 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-06-11 19:18, michalek pisze:
>
>>>> Robienie powideł w piekarniku jest dużo bardziej energo(gazo)chłonne.
>>>
>>> Nieprawda. Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle
>>> wpływa na
>>> ich smak.
>>> Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki otwarty
>>> garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
>>> spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
>>> zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
>>> godzin.
>>
>> Masz racje, masz rację, masz rację, jak zawsze masz absolutną rację.
>
> Szczególnie przy związku logicznym energochłonności ze smakiem :D
Sama nie widzę związku ani o nim nie mówiłam - ale skoro Ty widzisz, to się
nie dziwię - z zasady widzisz w moich postach to, co chcesz, a nie to, co
tam jest, byle na opak i byle się czepić.
Dla ułatwienia zrozumienia tekstu podaję go ponownie - z małą zmianą i
komentarzami, ułatwiając zrozumienie:
"Nieprawda. //że energochłonne
(Ponadto) Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle wpływa na
ich smak. Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki
otwarty
garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
godzin."
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|