Data: 2011-06-11 19:44:52
Temat: Re: Garnek do smażenie powideł
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 11 Jun 2011 19:43:37 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-06-11 19:18, michalek pisze:
>
>>>> Robienie powideł w piekarniku jest dużo bardziej energo(gazo)chłonne.
>>>
>>> Nieprawda. Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle
>>> wpływa na
>>> ich smak.
>>> Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki otwarty
>>> garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
>>> spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
>>> zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
>>> godzin.
>>
>> Masz racje, masz rację, masz rację, jak zawsze masz absolutną rację.
>
> Szczególnie przy związku logicznym energochłonności ze smakiem :D
Sama nie widzę związku ani o nim nie mówiłam - ale skoro Ty widzisz, to się
nie dziwię - z zasady widzisz w moich postach to, co chcesz, a nie to, co
tam jest, byle na opak i byle się czepić.
Dla ułatwienia zrozumienia tekstu podaję go ponownie - z małą zmianą i
komentarzami, ułatwiając zrozumienie:
"Nieprawda. //że energochłonne
(Ponadto) Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle wpływa na
ich smak. Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki
otwarty
garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
godzin."
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|