Data: 2007-02-20 11:24:44
Temat: Re: Garnki
Od: "Goska" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 20 Lut, 10:11, "JaMyszka" <f...@g...com> wrote:
> No i widzisz: Twój absolutny ton w zestawieniu z niewiedzą z chemii
> czyż nie brzmi ośmieszająco?
> Bo miedź, jak i aluminium, w kwasach (nawet organicznych) wchodzą w
> związki z nimi.
Akurat mogę podejrzewać, że Twoja wiedza z chemii może być nieco
mniejsz, niż moja. Skończyłam studia chemiczne i drugie - mechamiczne.
Więc raczej nie powinno mi się zarzucać niewiedzy chemicznej.
Moja opinia odnosiła się do miedzi w ogóle, a nie jej związków (które
też nie wszystkie są szkodliwe). A miedź "zatopiona" w dnie garnka
stanowi po prostu jedną z warstw tegoż dna i nie ma absolutnie
możliwości kontaktowania jej z żywnością.
Gośka - też z pozdrowieniami
|